Veilgheid in de badkamer

Wanneer u ouder wordt gaat een veilig en comfortabel huis steeds belangrijker worden. De plaats waar de meeste ongelukken gebeuren is de badkamer zeker wanneer u minder mobiel bent. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de badkamer veiliger te maken.

 

Douchestoelen

Staand douchen kan voor sommigen gevaar opleveren. Een douchestoel is dan een uitkomst. Dit kan een los staande stoel zijn of een opklapbare douchestoel welke u vast aan de muur bevestigd. Iedere douchestoel is in hoogte verstelbaar waardoor deze altijd op de juiste hoogte kan worden ingesteld.

 

Wandbeugels
Beugels die het in- en uitstappen vergemakkelijken zijn voor veel mensen geen overbodige luxe. Ook steunen naast het toilet vergemakkelijkt het opstaan en zitten op het toilet. Er zijn diverse modellen beschikbaar:

 

Toilet
Een wandcloset kunt u op de meest comfortabele hoogte laten plaatsen. Het ziet er fraai uit én is ook nog eens ruimtebesparend. Het kan echter ook voor komen dat het toilet er al hangt en dat deze te laag is. Hiervoor zijn er diverse toiletverhogers beschikbaar in 5 / 10 en 14cm met klep of zonder. Daarnaast is het mogelijk om een hangtoilet op te hogen zonder breekwerk. Lees hier verder