Blog

Verhuur van hulpmiddelen, een perfecte oplossing

Het is absoluut niet zo dat je tegenwoordig verplicht bent om alle zorg gerelateerde hulpmiddelen aan te kopen. Het betreft immers lang niet altijd een blijvende situatie waarin gebruik moet worden gemaakt van een bepaald hulpmiddel. Sommige mensen hebben dan ook slechts tijdelijk nood aan bijvoorbeeld een rolstoel of krukken. Na afloop van deze periode ligt het zorg gerelateerde hulpmiddel dan vaak ergens diep opgeborgen in een kast of wordt de rolstoel in een donker hoekje van het huis geplaatst. Dat is op zich geen probleem, maar het is wel zonde van het geld dat je er aan hebt moeten uitgeven. Het huren van deze medische hulpmiddelen voor tijdelijk gebruik is dan in het merendeel van de gevallen een behoorlijk stuk interessanter.

De voordelen van een aangepaste badkamer

Veel mensen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt merken dat ze niet meer zo mobiel zijn als vroeger. Op het eerste zicht hoeft dat geen echt probleem te zijn, ouder worden we namelijk allemaal, maar het is wel belangrijk dat je op zo comfortabel mogelijke wijze kan blijven leven en wonen. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om de mogelijkheden van een aangepaste badkamer onder de loep te nemen. Een badkamer kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren worden aangepast om tegemoet te komen aan de noden van de gebruiker(s). Wij zetten alvast graag even voor jou op een rijtje waar je op dit vlak allemaal rekening mee kan houden.

Een rollator, een onmisbare hulp voor velen

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders | Molders Media
  • Geplaatst in Rollators
  • 0

Voor veel mensen is het stappen niet meer zo evident. Daar komt bij dat je natuurlijk van tijd tot tijd de nodige boodschappen in huis dient te halen, maar daarvoor niet altijd de wagen wenst uit de garage te rijden. Een rollator kan in deze situatie de perfecte oplossing bieden. Door gebruik te maken van een rollator zorg je er bovendien niet alleen voor dat je buitenshuis eenvoudiger uit de voeten kan, er zijn ook speciale rollators verkrijgbaar voor gebruik binnen in je woning. Op deze manier wordt je terug een stuk mobieler en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van comfort. In ieder geval, heb je de nodige problemen met te stappen en ben je daarvoor op zoek naar een oplossing? In dat geval kan een rollator aankopen ongetwijfeld een interessante keuze zijn!

Zorgwinkel zowel online als offline

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders | Molders Media
  • Geplaatst in Zorgwinkel
  • 0

Vandaag de dag is het zo dat veel mensen de voorkeur geven aan het online aankopen van artikelen. Dit is natuurlijk zeer interessant. Je hoeft er namelijk je huis niet voor te verlaten en daar komt bij dat je eenvoudig kan vergelijken. Toch zijn er ook verschillende artikelen of producten die je liever pas aankoopt wanneer je ze hebt kunnen zien en voelen. Vooral zaken die zorg gerelateerd zijn behoren tot deze categorie. Een rolstoel kan je dan wel perfect bestellen via het internet, het is vaak toch net even interessanter wanneer je ze eerst even kan uitproberen of op z'n minst kan zien in een winkel. Hulpmedi.nl vindt het belangrijk dat er aan alle eisen van haar klanten zo optimaal mogelijk tegemoet wordt gekomen. Omwille van deze reden hebben we er voor gekozen om een zorgwinkel op te zetten waarbij zowel online als offline kan worden gewinkeld.