Een rollator, een onmisbare hulp voor velen

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders | Molders Media
  • Geplaatst in Rollators
  • 0

Voor veel mensen is het stappen niet meer zo evident. Daar komt bij dat je natuurlijk van tijd tot tijd de nodige boodschappen in huis dient te halen, maar daarvoor niet altijd de wagen wenst uit de garage te rijden. Een rollator kan in deze situatie de perfecte oplossing bieden. Door gebruik te maken van een rollator zorg je er bovendien niet alleen voor dat je buitenshuis eenvoudiger uit de voeten kan, er zijn ook speciale rollators verkrijgbaar voor gebruik binnen in je woning. Op deze manier wordt je terug een stuk mobieler en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van comfort. In ieder geval, heb je de nodige problemen met te stappen en ben je daarvoor op zoek naar een oplossing? In dat geval kan een rollator aankopen ongetwijfeld een interessante keuze zijn!

Hoe een rollator instellen?

Wanneer je een rollator hebt aangekocht spreekt het voor zich dat je deze zal willen aanpassen aan jouw lichaam. Dit is nodig om er voor te zorgen dat het stappen met de rollator zo optimaal en tevens zo veilig mogelijk verloopt. Om de rollator in te stellen ga je tussen de achterwielen staan. Sta zoveel als mogelijk is rechtop en laat je armen ontspannen langs je lichaam hangen. De handvaten dienen te worden vastgezet ter hoogte van de polsen. Door op deze manier een rollator in te stellen ben je er altijd zeker van dat je beschikt over die stabiliteit die je nodig hebt en dat in nagenoeg alle omstandigheden.

Voor- en nadelen van een lichtgewicht rollator

Tegenwoordig vinden mensen het bij het aankopen van een rollator uitermate belangrijk dat deze over een beperkt gewicht beschikt. Dit is uiteraard interessant voor de wendbaarheid en het algemene gebruik van de rollator. Ook wanneer je deze gewoon even wenst op te pikken om ergens weg te zetten is een beperkt gewicht een meerwaarde. Het moet echter gezegd worden dat een lichtgewicht rollator niet alleen voor-, maar ook nadelen met zich meebrengt. Hoe lichter de rollator, over des te minder stabiliteit deze vaak beschikt. Vooral voor mensen met ernstige problemen bij het wandelen kan het dan ook interessanter zijn om te kiezen voor een rollator die net iets zwaarder is.

Rollators voor binnen en buiten gebruik

Tot slot dien je er bij het aankopen van een rollator rekening mee te houden dat we een onderscheid maken tussen rollators voor gebruik binnen en buiten de woning. Een rollator die binnenshuis wordt gebruikt is in eerste instantie zeer licht en beschikt over een beperkte hoogte. Dit zorgt er voor dat de rollator eenvoudig overal doorheen het huis kan worden verplaatst zonder dat je telkens het risico loopt om beschadigingen aan te brengen. Je dient er rekening mee te houden dat een rollator voor gebruik binnenshuis niet geschikt is om buiten te gebruiken. Het gewicht is vaak te beperkt en daarenboven biedt ze haast nooit voldoende stabiliteit. Tel daar ook nog eens bij op dat de wielen niet geschikt zijn om buiten te gebruiken en het is meteen duidelijk dat je er maar beter voor kiest om twee verschillende rollators aan te kopen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.