Een rolstoel, betaalbaar en praktisch

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders | Molders Media
  • Geplaatst in Rolstoelen
  • 0
Een rolstoel, betaalbaar en praktisch

Mensen kunnen omwille van verschillende redenen op een bepaald ogenblik in hun leven nood hebben aan een rolstoel. Je kan bijvoorbeeld een ongeval gehad hebben waardoor je tijdelijk minder mobiel bent, maar ook mensen die reeds een bepaalde leeftijd hebben bereikt kunnen soms niet meer zo goed uit de voeten. Veel mensen die nood hebben aan een rolstoel vrezen dat het aankopen er van altijd gepaard gaat met een torenhoog prijskaartje. We kunnen je echter meteen geruststellen, dat is niet het geval, in tegendeel. Tegenwoordig zijn er rolstoelen verkrijgbaar die ondanks een uitstekende kwaliteit toch aangekocht kunnen worden tegen een zeer voordelig prijskaartje.

Aanzienlijk lichter dan vroeger

Iedereen kent ze wel, die oude rolstoelen die bijzonder zwaar waren en daardoor vaak net niet zo wendbaar als gedacht. Op dit vlak is er heel veel veranderd. Tegenwoordig worden heel veel rolstoelen namelijk gemaakt van aluminium. Dit zorgt er voor dat ze niet alleen bestaan uit kwalitatieve en duurzame materialen, bovendien komt dit ook het gewicht ten goede. Aluminium staat er om bekend een ijzersterk, maar toch licht gewicht te zijn. Hierdoor kunnen rolstoelen een hoge belasting hebben zonder dat er aan kwaliteit en veiligheid moet worden ingeboet. Het feit dat rolstoelen tegenwoordig veel lichter zijn dan vroeger zorgt er uiteraard eveneens voor dat ze veel wendbaarder zijn en efficiënter kunnen worden opgeborgen. De duurzaamheid van aluminium zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de rolstoel van je keuze niet alleen binnen in de woning, maar ook buitenshuis moeiteloos kan worden ingezet.

Inklapbare rolstoelen

Dat rolstoelen een grote evolutie hebben meegemaakt door de jaren heen blijkt ook uit het feit dat je het merendeel van de modellen zeer eenvoudig kan inklappen. Het inklappen is perfect mogelijk voor de persoon die zelf gebruik maakt van de rolstoel en zorgt er voor dat ze nooit veel plaats hoeft in te nemen in je woning. Dat is mooi meegenomen, want lang niet iedereen wil continue geconfronteerd worden met de aanwezigheid van een rolstoel in huis. Zeker wanneer je tijdelijk minder mobiel bent en je woning dus niet is aangepast aan het gebruik van een rolstoel kan dit interessant zijn. Zo kan je hem gewoon eenvoudig opbergen wanneer je er geen gebruik van moet maken. Let op, uiteraard verschilt de mate waarin een rolstoel kan worden ingeklapt van model tot model.

Een rolstoel hoeft niet duur te zijn

Bovenstaande klinkt voor veel mensen die een rolstoel moeten gebruiken ongetwijfeld als muziek in de oren. Er is echter meer. Vroeger was het namelijk zo dat je voor het aankopen van een rolstoel steeds rekening moest houden met een prijskaartje die lang niet tot ieders financiële mogelijkheden behoorde. Ook dat is tegenwoordig anders. De beste, lichtste en meest kwalitatieve rolstoelen kunnen vandaag de dag namelijk in huis worden gehaald tegen een prijskaartje die je beslist zal weten te verbazen. Ben je eveneens op zoek naar een rolstoel die licht, maar toch zeer stevig en duurzaam is en die bovendien aangekocht kan worden tegen een lage prijs? In dat geval is het beslist de moeite waard om de veelzijdige en voordelige rolstoelen te ontdekken uit het aanbod hier bij Hulpmedi.nl!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.