Looprek verstelbaar:

Een looprekken biedt extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen. Komt van pas als een wandelstok of elleboogkrukken onvoldoende steun biedt. Hulpmedi heeft een ruim assortiment looprekken op voorraad.

Bij revalidatie:

Het gebruik van een looprek is ideaal voor gebruik bij revalidatie, tijdelijke ondersteuning of herstel van een blessure. De looprekken die opvouwbaar zijn klapt u na gebruik eenvoudig in en neemt hierdoor weinig ruimte in.

Het gebruik van een looprek:

Een rollater kan weg rollen. Dat is soms lastig voor bij het gebruik van een rollator. Een oplossing is dan het looprek. U heeft er dan meer steun aan. En als u nog wat onzeker bent met het lopen, is het rekwat veiliger. Het blijft staan en rolt niet weg. Belangrijk is dat u het looprek bij iedere stap eerst verplaatst en vervolgens de stap maakt.

Bij lopen moet u goed opletten dat u het rek niet te ver naar voren zet. Zet u het looprek in kleine stukjes naar voren. U kunt beter een paar stapjes extra te zetten. Plaats u de voeten ter hoogte van de achterste pootjes niet te ver het looprek in lopen omdat u dan de kans heeft om voorover te vallen

Wanneer u wilt gaan staan

Neem plaats op de rand van u stoel en zet het rekvoor u neer. Druk u vanaf de armsteun omhoog en zet u voeten recht neer. Pak de handvatten vast en u kunt lopen.

Onderhoud

Het looprek kan worden schoon gemaakt met een schoonmaak middel. Controleer regelmatig de doppen en de bevestigingspunten. Blijf niet te lang doorlopen met een afgesleten dop. Deze zijn los te bestellen via onze shop of in onze winkel.

Instellen

De verschillen per looprek wordt per product nog even genoemd. Let bij het instellen erop dat u de handvatten op polshoogte instelt. Op die manier gebruikt u het looprek op de juiste manier.