Vast looprek

In prijs verlaagd

Looprek schuinframe vast model

Looprek schuinframe vast model

Lichtgewicht aluminium looprek voor een goede stabiliteit. In verschillende hoogte verkrijgbaar. Schuin model met zachte handgrepen en rubberen doppen voor extra stevigheid en steun.
Vergelijk

€53,95 €44,95

Informatie

Vast looprek

Aluminium vast looprek, combineert lichtgewicht met stevigheid., hoogte 78 tot 85 cm, breedte 61 cm
Vergelijk
Incl. btw

Een vast looprek vergroot de zelfredzaamheid. Het looprek wordt veel gebruikt door oudere mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast is dit het ideale loophulpmiddel voor gehandicapten of mensen die in revalidatie zijn. Bij goed gebruik van het vast looprek heeft u geen ondersteuning van een ander nodig. Het looprek is zeer geschikt voor gebruik binnenshuis, maar ook voor buitenwandelingen. Hulpmedi.nl heeft verschillende modellen in het assortiment. We helpen u graag met het maken van de juiste keus.

Gebruik van het vast looprek

Een vast looprek zorgt ervoor dat u niet in uw mobiliteit beperkt bent. Het biedt de nodige ondersteuning en stabiliteit. Bent u slecht ter been of heeft u moeite met de balans, dan biedt het vast looprek vele voordelen. Loophulpmiddelen zijn er om u het leven gemakkelijker te maken, daarom hebben we de beste looprekken voor u geselecteerd.

Het gebruik van dit hulpmiddel is vrij eenvoudig. U tilt het vast looprek een klein stukje op en zet het één pas voor u uit weer op de grond. Let erop dat u het looprek niet te ver naar voren plaats, maar ongeveer net zoveel als uw pas is. Plaats uw zwakste been naar voren, naar het looprek toe. Sluit met het sterke been aan. Dit blijft u herhalen, zodat u gemakkelijk uw weg naar voren vindt.

Het lichtgewicht looprek

Een vast looprek moet niet te zwaar zijn, u moet het immers optillen. Onze vaste looprekken zijn licht van gewicht en wegen gemiddeld 1,8 tot 2 kilo. Hiermee ervaart u een groot gebruiksgemak, u heeft geen enkele moeite het looprek te verplaatsen. Het is ook belangrijk om te kijken naar het maximum gebruikersgewicht. Leunt u zwaar op het vast looprek, kies dan voor een model met een hoog gebruiksgewicht. We hebben modellen die 100 kilo of 180 kilo aankunnen. We adviseren u graag hierin.

Veilig gebruik van een loophulpmiddel

Een vast looprek verhoogt uw veiligheid en voorkomt valpartijen. Gebruikt u het looprek binnenshuis, let dan goed op losliggende vloerkleedjes en kabels. Hier kunt u mogelijk over struikelen, verwijder deze dan ook. Het vast looprek is voorzien van rubberen doppen: deze geven een goede stabiliteit op gladde vloeren. De rubberen doppen voorkomen dat het loophek wegschuift, waardoor u uw balans zou verliezen. Al onze looprekken zijn voorzien van deze rubberen doppen. We vinden het belangrijk dat u veilig en stabiel gebruik kunt maken van uw loophulpmiddel. Let ook goed op met natte vloeren, of in de herfst met gladheid door herfstbladeren. De rubberen doppen geven meer stabiliteit, maar wanneer u slecht ter been bent kan gladheid voor valpartijen zorgen. Ga dan ook liever niet alleen naar buiten wanneer het wegdek bevroren is.

In hoogte verstelbaar looprek

Het is belangrijk dat het vast looprek de juiste hoogte heeft. Laat uw armen langs uw lichaam hangen en ga voor het looprek staan. De handgrepen moeten ter hoogte van de pols zitten, dan heeft het looprek de juiste hoogte. Ons lichtgewicht aluminium looprek is in hoogte verstelbaar van 81 tot 91 centimeter. Daarnaast hebben we nog een looprek dat in hoogte verstelbaar is van 70 tot 85 centimeter. Weet u niet welke hoogte u moet nemen, dan voorzien we u graag van gedegen advies.

Met betrekking tot het model heeft u de keuze uit een recht of schuin looprek. Het schuine model geeft extra stevigheid en steun. Bovendien is deze voorzien van zachte handgrepen. Al onze looprekken zijn aantrekkelijk geprijsd en geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan extra ondersteuning. U vindt het allemaal bij Hulpmedi.nl.