Wandelstokken

Polsbandje tbv wandelstok

Polsbandje voor diverse wandelstokken. Zwart
Vergelijk

Houder voor opvouwbare wandelstok

Deze houder houdt u opvouwbare wandelstok ingeklapt. Gemaakt van kunstof. U schuift de stok er zo in.
Vergelijk

stokkikker voor wandelstokken

De stokkikker laat u wandelstok overal aan hangen. U hoeft hem dus niet meer van de grond te rapen.
Vergelijk

Jive wandelstokklem

De Jive is een wandelstokklem waarmee een wandelstok of elleboogkruk eenvoudig aan een tafelblad (maximaal 45 mm) geklemd kan worden. Dankzij het klittenband is de klem makkelijk en zonder gereedschap op iedere stok of kruk met een diameter van 19 tot 25
Vergelijk

Wandelstok anatomisch

Deze zwarte wandelstok heeft een anatomisch handgreep die erg comfortabel in de hand ligt. Meer comfort doordat de druk verdeeld wordt over de hele hand. De wandelstok is verstelbaar in 5 standen van 71 - 94cm.
Vergelijk

Opvouwbare wandelstok kort geruit

Aluminium wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar. Eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Houten handvat in een T-vorm. Diameter stokdop 19 mm.
Vergelijk

Opvouwbare wandelstok brons in hoogte verstelbaar

Handige wandelstokken om mee te nemen in auto of tas. De Aluminium wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar. Eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Houten handvat in een T-vorm. Diameter stokdop 19 mm.
Vergelijk

Opvouwbare wandelstok zwart

Aluminium wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar. Eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Houten handvat in een T-vorm. Diameter stokdop 19 mm.
Vergelijk

Aluminium wandelstok anatomisch handgreep

Aluminium wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar. Eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Het voor gevormde handvat voorkomt drukplekken, waardoor u meer comfort zult ervaren. Diameter stokdop 19 mm.
Vergelijk

Wandelstok verstelbaar aluminium mahonie

Aluminium wandelstokken zijn in hoogte verstelbaar. Eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Houten handvat in een T-vorm. Diameter stokdop 19 mm.
Vergelijk

Wandelstok met gel-handgreep opvouwbaar

Deze opvallende opvouwbare wandelstokken zijn er in allerlei trendy kleuren. De stokken zijn makkelijk op te vouwen en in 5 verschillende hoogten te verzetten. De handgreep kan zowel links als rechts gebruikt worden.
Vergelijk

Wandelstokken

Aluminium wandelstok met houten handgreep in T-vorm, per stuk
Vergelijk

Wandelstok met zitje

Deze vouwbare wandelstok heeft als extra optie een zitje. Het zitje kan gebruikt worden als men even tot rust wil komen. De wandelstok weegt minder dan 1kg en daarom handig in gebruik.
Vergelijk

Wandelstok 4 poot voor extra steun

Met deze wandelstok heeft u veel stabiliteit. Wanneer een looprek nog niet nodig is, maar men wil toch meer stabiliteit bij het lopen dan kan deze wandelstok uitkomst bieden. Door de 4 pootjes aan de onderkant heeft u meer stabiliteit.
Vergelijk
Incl. btw

Het juist instellen van de wandelstok

Onze wandelstokken zijn in hoogte te verstellen. Om een goede ondersteuning te geven is het noodzakelijk dat de lengte van de wandelstok op de juiste manier wordt aangepast. Het is daarom ook aan te raden om dit zelf te (laten) meten. De gebruiker moet rechtop kunnen lopen met een licht gebogen elleboog. Om de juiste lengte te bepalen doet u allereerst uw (wandel)schoenen aan zet u de wandelstok  op de vloer. Laat de armen los hangen, langs uw lichaam. Het handvat van uw wandelstok moet afgesteld worden ter hoogte van de pols. Wanneer uw linkerbeen ondersteuning nodig heeft moet u de wandelstok aan de rechterkant gebruiken en bij ondersteuningen van het rechterbeen de wandelstok aan de linkerkant.

De voordelen van wandelstokken...

  • Wandelstokken ontlasten uw kniëen

Het grootste voordeel van met wandelstokken te lopen is wel dat de stokken je echt helpen om de druk op je kniëen te verminderen tijdens het wandelen. Er zijn verschillende cijfers, afhankelijk van met wie je praat, maar over het algemeen is men het erover eens dat het gebruik van wandelstokken een vermindering van de druk op de tegengestelde knie oplevert van 20-25%. Ervan uitgaande dat je de stokken correct gebruikt.

  • Het zorgt voor een juiste balans

Het is voor ons, mensen, wel gemakkelijk dat we op twee benen lopen, want dan kunnen we onze handen ook gebruiken. Een nadeel is dat we niet zo stabiel staan als onze 4-potige dierenvrienden. Als we een voet optillen om een stoepje op te stappen dan heb je ineens maar één steunpunt om overeind te blijven. Bij gebruik van een wandelstok heb je ineens twee  steunpunten. Dat is veel veiliger.

  • Het helpt u bij het lopen in een juiste houding

Wanneer uw wandelstok ingesteld is op de juiste hoogte zult u merken dat u hierdoor rechter gaat lopen dan u normaal doet. Dit opent uw borstkas en ribbenkast waardoor u gemakkelijker kunt ademen. Door de goede lichaamshouding zult u ook minder last krijgen van uw rug en schouders.