Incontinentiemateriaal

Tena Lady Discreet Mini Plus

Deze zijdezachte en comfortabele verbanden absorberen veel beter dan regulier maandverband. Ze bieden zekere bescherming, snel en discreet dankzij de DRYZone. De snelle absorptie houdt u droog. Met Fresh Odour Control zijn ze een perfecte keuze bij het ve
Vergelijk

urinaal plasfles vrouw / man

Plasflessen voor man en vrouw.
Vergelijk

Katheterhouder

Deze katheterhouder kan aan de rand van het bed gehangen worden. Het plastic gecoate frame is makkelijk schoon te maken.
Vergelijk

Urinaal / plasfles Man of vrouw 1000cc

Urinaal voor mannen en vrouwen
Deze urineflessen hebben een handig handvat om vast te houden tijdens het plassen. Makkelijk te legen en ideaal voor in bed.
Vergelijk

Tena Lady Maxi Night

TENA Lady Maxi Night met DRIEVOUDIGE BESCHERMING is speciaal ontworpen voor een goede nachtrust. Met Lie Down Protection zijn ze een perfecte keuze voor regelmatig verlies van grote scheuten urine, voor bescherming gedurende de nacht.
Vergelijk

Tena Lady Maxi

TENA Lady Maxi met DRIEVOUDIGE BESCHERMING is speciaal ontworpen voor ultieme bescherming en zijn bijzonder zeker. Met de unieke InstaDRY Zone zijn ze een perfecte keuze bij regelmatig verlies van scheuten urine.
Vergelijk

In prijs verlaagd

Plasemmer met deksel

Plasemmer met deksel

Deze plasemmer met deksel heeft een inhoud van 5 liter. Deze toiletemmer past onder bijna alle toiletstoelen.
Vergelijk

€8,95 €7,95

Informatie

Tena Lady Normal

De sterke absorptie houdt u droog. Met Fresh odour control zijn ze een perfecte keuze bij het verlies van druppels urine.
Vergelijk

Tena Lady Extra Plus

TENA Lady Extra Plus met DRIEVOUDIGE BESCHERMING is speciaal ontworpen voor ultieme bescherming en zijn bijzonder zeker.
Vergelijk

Tena Lady Discreet Normal

TENA Lady Discreet Normal met microPROTEX™ technologie biedt DRIEVOUDIGE BESCHERMING en is speciaal ontworpen voor dagelijkse discrete bescherming.
Vergelijk

incontinentiemat

Te gebruiken in bed of op de stoel. Deze incontinentiematten kunnen na gebruik weggegooid worden.
Vergelijk

In prijs verlaagd

Matrasbeschermer

Matrasbeschermer

Iedere avond verliest men een vol glas aan transpiratievocht en miljoenen huidschilfers. Op een onbeschermd matras is dit de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en huisstofmijt.
Vergelijk

€14,95 €9,95

Informatie

stoelbescherming / Incontinentiemat voor de stoel

Deze wasbare incontinentie onderlegger beschermt uw stoel tegen ongelukjes. Geschikt voor stoelen en banken of voor in bed.
Vergelijk

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn vervaardigd uit PVC. Bij de gepoederde handschoenen bestaat de poeder uit fijn gemalen mais of rijst, bij poedervrije handschoenen wordt dit later uitgewassen.
Vergelijk

vida stoelbescherming

De Vida wasbare en herbruikbare stoelbeschermers beschermen uw stoel tegen vocht en andere vloeistoffen. De bovenlaag is van speciaal materiaal dat vocht snel opneemt en hierdoor droog en comfortabel aan blijft voelen. Door de waterafstotende onderla...
Vergelijk

Flessenborstel / Urineflesborstel

Urineflesborstel
Handige borstels voor het reinigen van
urinalen.
Vergelijk

Uri-Go

Het product is uitgebreid getest. Geen
enkele urinevlek is veilig voor de Uri-Go;
zelfs geconcentreerde urinevlekken van
vele jaren verdwijnen volledig met deze ultieme
urineverwijderaar.
Vergelijk

In prijs verlaagd

Wasbare matrasbeschermer

Wasbare matrasbeschermer

Deze wasbare incontinentie onderlegger beschermt uw bed tegen ongelukjes. Ook geschikt voor stoelen en banken.
Vergelijk

€25,95 €19,95

Informatie

In prijs verlaagd

Kussen beschermer

Kussen beschermer

Dit kussensloop is speciaal ontwikkeld voor hoofdkussens om het transpiratievocht en urine tegen te houden.
Vergelijk

€29,95 €19,95

Informatie

Bed Incontinentie laken Frottee

Bed incontinentielaken Frottee
- Waterdicht
- Bovenkant geruwd katoen
- Wasbaar tot 95
Vergelijk

Bedpan / ondersteek + deksel l kunststof

Bedpan / ondersteek van Kunststof
Vergelijk

Urine schuitje

Urineschuitje vrouw
Een wit plastic urinaal met afsluitdop.
Ideaal voor in bed of in de rolstoel. Autoclaveerbaar.
Vergelijk
Incl. btw

Incontinentieproblemen

Ons plasmechanisme zit ingenieus in elkaar. De blaas staat centraal. Ze heeft een dubbele functie: enerzijds fungeert ze als “tijdelijk reservoir” voor de urine die continu vanuit de nieren in de blaas sijpelt, anderzijds komt de blaas tussen bij het plassen. In het hele mechanisme spelen twee spierlagen een belangrijke rol: de spieren in de blaaswand en de bekkenbodemspieren. De spieren in de blaaswand zijn ontspannen tijdens de vulfase van de blaas en trekken samen om de blaas te ledigen. De spieren in de bekkenbodem daarentegen trekken we samen om de plas op te houden en ontspannen we tijdens het ledigen van de blaas.

 

Het centrale zenuwstelsel coördineert dit hele mechanisme. Vanaf de leeftijd van twee tot drie jaar krijgen we het systeem stilaan onder controle en verloopt alles automatisch. Het enige wat we moeten doen is een toilet opzoeken als we voelen dat de blaas vol is. Toch is het een heel subtiel mechanisme dat door heel wat factoren kan verstoord worden. Het resultaat is ongecontroleerd urineverlies of incontinentie.

 

Wat te doen bij incontinentieproblemen?

Als je last hebt van ongewild urineverlies is het verstandig om hiervoor je huisarts te bezoeken. De huisarts kan onderzoeken of je klachten een medische oorzaak hebben die behandeld moet worden. Met de behandeling van die klachten kan ook het urineverlies minder worden. Ook zijn er punten waar je rekening mee kunt houden om het urineverlies te verminderen of zelfs te voorkomen.

  • Vermijd te frequente toiletgangen; Als je aandrang voelt kan het goed zijn om het even op te houden om zo de blaas te trainen. Dit is echter wel afhankelijk van de mate van incontinentie.

 

  • Voorkom overgewicht; Wanneer je last hebt van overgewicht, kan de druk op je blaas toenemen. Was je al van plan om af te gaan vallen? Dan is dit een goed moment!

 

  • Stop met roken; Hoewel roken zelf niet de veroorzaker zal zijn, kunnen de gevolgen van roken wel het probleem verergeren. Bijvoorbeeld hoesten kan veel druk op de blaas zetten.

 

  • Voorkom obstipatie;

 

  • Doe bekkenbodemspier oefeningen; Door deze spier te versterken kun je het probleem verminderen of zelfs verhelpen. Zeker in het geval van aandrang- of stressincontinentie. Je kunt je bekkenbodemspier versterken door oefeningen te doen. Het is dan wel belangrijk om deze oefeningen dagelijks te doen. Over deze oefeningen kun je informatie vragen bij je huisarts of fysiotherapeut.

 

  • Drink voldoende; Misschien heb je het idee dat minder drinken jouw urineverlies beperkt. Maar door minder te drinken, kan je blaas juist geïrriteerd raken en actiever worden. Het is daarom belangrijk dat je voldoende drinkt, zo’n anderhalve liter per dag. Zorg dat je niet té veel drinkt, dan moet je namelijk nog vaker plassen. Probeer een goede balans te vinden.

 

  • Blijf bewegen; Ook met incontinentie kun je blijven sporten. Er zijn genoeg activiteiten die je gewoon kunt doen. Denk aan wandelen, fietsen, bowlen, tai-chi, yoga en nordic walking. Zo blijf je fit en op gewicht, waardoor er minder druk op je blaas komt te staan. Dus trek je sportkleding maar aan!

Er zijn diverse hulpmiddelen die u kunnen helpen bij de ongemakken van incontinentieproblemen. Op onze website hebben wij diverse producten op een rij gezet.

Mocht u vragen hebben over deze producten dan kunt u contact met ons opnemen  of langskomen in onze showroom in Wezep.